Altan Erkekli

Türk tiyatro, sinema, televizyon oyuncusu ve seslendirme sanatçısı

Aslen soyadını aldığı Yozgat’ın Erkekli köyü kökenli olan Erkekli, lise eğitimini Kadıköy Maarif Kolejinde aldı. Lise döneminde tiyatroyla ilgilenmeye başlayan Erkekli, karşılaştığı zorluklar sebebiyle tiyatrodan vazgeçip inşaat mühendisi olmaya karar verdi. Ancak lisedeki İngilizce hocasının ısrarıyla bu kararını değiştirerek 1975 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümüne girdi.

Eğitimi sırasında, Fakülte öğrencileri tarafından hazırlanan “Kopernikli Yüzbaşı” oyununda, başrol oyuncusunun gösterime gelememesi sebebiyle başrolde sahneye çıktı. Oyunun galasının ardından yanına yaklaşan Rutkay Aziz’in “AST gemisine hoş geldin” sözleriyle profesyonel oyunculuğa başlamış oldu.

Mezun olduktan sonra, DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalında öğretim görevlisi olarak çalıştı ve AST’ta oyunculuğa devam etti. 1985-1989 yılları arasında Devlet Tiyatroları’nın Çocuk ve Gençlik Tiyatroları bölümünde çalışan Erkekli, 1989 yılında yeniden AST’a döndü. Susam Sokağı’ndaki Edi karakterini seslendirdi.

BKM oyuncuları arasına AST’taki görevine veda ederek katılan Erkekli, “Bir Demet Tiyatro” adlı programda da rol aldı. “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” adlı tiyatro oyununda, ölen Gürdal Tosun’un rollerini üstlenen sanatçı, “Vizontele” adlı sinema filminde de Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’la başrolü paylaştı.

2009 Yerel Seçimleri’nde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Beşiktaş Belediye Meclisi üyeliğine seçildi. 2007 yılından beri, Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde diksiyon, spikerlik ve sunuculuk, seslendirme ve oyunculuk eğitimleri vermektedir.

 

Katıldığı Etkinlikler

Group 1332
10 Nisan 2025 19:00
Ebeveyn Çocuk Arasındaki Dil İletişim Becerileri Söyleşisi
Konferans, Seminer
Geçmiş Etkinlik

Bir sorunuz mu var?

Navigasyon Çağı nedir?

Navigasyon Çağı; adını tarihin en büyük keşiflerinin yapıldığı ve sınırların genişletildiği, 15. ve 17. yüzyıllar arasındaki Navigasyon Çağı'ndan almaktadır. Eğitimciler, eğitim yöneticileri ve ebeveynler için yeni ufuklar açmayı, keşfedilmemiş yöntemler ve yaklaşımlarla eğitim alanında yenilikler yapmayı simgelemektedir.