Atölye
Geçmiş Etkinlik

Ebeveyn Yolculuğunda Yeni Bir Yön

23 Şubat 2024 10:00

ETKİNLİK ZAMANI

23 Şubat 2024 10:00

ETKİNLİK YERİ

ETKİNLİK TİPİ

Atölye

Etkinlik Hakkında

Önce Öğretmen Vakfı’nın hazırladığı ‘Navigasyon Çağı ve Çocuk’ temalı 24 Şubat atölyelerimiz, ebeveynlere çocuk yetiştirmenin incelikleri, karşılaşılacak zorluklar ve bu süreçte ilerlemenin püf noktaları hakkında derinlemesine bilgiler sunuyor.

Kimler Katılmalı?

Atölyelerimize bütün ebeveynler davetlimiz. Eğer çocuklarınızla birlikte katılırsanız, onlar için özel olarak düzenlediğimiz etkinliklerde keyifli vakitler geçirirlerken, siz de atölye çalışmalarımıza kesintisiz bir şekilde katılma fırsatı bulacaksınız.

Etkinlik Programı

10:00
DK.
Prof. Dr. Ziya Selçuk
Hayat Memat Meselesi, Ona Göre
Gerçekte kendi korkularımızdan beslenen ve çocuklara karşı orantısız güç kullanarak yaptırmak istediklerimizin yapılmasını sağlamak için basit konuları bile “hayat memat meselesi” eyleyerek yol alabiliyoruz. Asıl hayat memat meselesi nedir ? Çocukluğu, gençliği, cesurca ve hayalleri doğrultusunda yaşamaya teşvik etmek… Peki bu durum kendi yaşantımızı sorgulamamızı gerektirir mi ? ” Acaba ben korkuyor muyum? ” “Benim asıl hayat meselem ne?” diyor musunuz? Gelin aslında hayati dediğiniz her şeyin hayatımız olduğu konusuna bir değinelim…
11:15
DK.
Ali Koç
Ebeveynlik Yolculuğunuzu Kucaklayın
Ebeveynler için çocuk yetiştirme yolculuğunun her aşamasında karşılaşabilecekleri zorluklar ve fırsatlar ele alınacak. Anaokulundan itibaren başlayan eğitim serüveninde ebeveynlerin nasıl desteklenmesi gerektiği üzerine konuşulacak ve her yaş grubunun ihtiyaçlarına uygun rehberlik sağlanacak.
11:15
DK.
Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal
Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?
Bu oturumda çocuklarımızın beyin gelişimine ve ebeveynlik davranışlarımızın bu süreç üzerindeki etkilerine odaklanacağız, etiketleme ve kıyaslamanın yanı sıra, stresli iletişimin çocukların zihinsel ve duygusal yapısı üzerindeki olumsuz etkilerini ele alırken, sağlıklı aile ilişkilerinin temellerini nasıl atabileceğimizi keşfedeceğiz. Ebeveynler olarak uygulayabileceğimiz pratik stratejilerle, çocuklarımızın bireysel yeteneklerini nasıl destekleyebileceğimizi öğrenme fırsatı bulacağız.
11:15
DK.
Gizem Alav Şapçı
Aile İçinde Şefkatli İletişimin 4 Anahtarı
Şiddetsiz İletişim yaklaşımını temel alarak, aile içi ilişkileri güçlendirecek 4 temel anahtar paylaşılacak ve katılımcıların ilişkilerini destekleyici seçimler yapmaları için farkındalıkları artırılacaktır. Bu atölye, zor anlarda şefkatli gücü yeniden bulma ve ilişkilerde bağ kurma yöntemleri sunacak.
11:15
DK.
Dr. Ufuk Timuçin
Evde Olumlu Davranış Mayası
Çocukların olumlu davranışlar sergilemesi ve bu davranışları geliştirmeleri için ebeveynlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği üzerine odaklanılacak. Bu atölyede, çocukların olumlu davranışlarını nasıl teşvik edebileceğiniz ve olası ebeveyn hatalarını nasıl düzeltebileceğiniz konusunda pratik bilgiler verilecek.
11:15
DK.
Dr. Bahar Eriş
Yetenek Keşfi ve Gelişimi
Yetenek gelişiminin temel ilkeleri, yetenek gelişiminin aşamaları ve bu süreçte ebeveynlerin ve öğretmenlerin rolleri üzerinde durulacaktır. Katılımcılar, çocukların bireysel yeteneklerinin nasıl keşfedileceği ve destekleneceği konusunda bilgi sahibi olacaklar.
11:15
DK.
Prof. Dr. Belma Tuğrul
Çocuk Deyip Geçme
LEGO Tuğlaları kullanarak gerçekleştirilecek etkileşimli oyunlarla, hem çocukların hem de yetişkinlerin kendilerini ifade etme yollarını keşfetmeleri hedeflenmektedir. Bu atölye, katılımcıların duygu, düşünce ve davranışlarını anlamalarına ve özgün oyunlar tasarlayarak başkalarını daha iyi anlamalarına olanak tanıyacak.
11:15
DK.
Prof. Dr. Uğur Batı
Dijital Ebeveynlik ve Bazı Harika Alternatifler
Pandemi süreci ve teknolojik çağın getirdiği değişimlerle birlikte, dijital ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu atölyede, sosyal medya ve bilişim araçlarının doğru kullanımı, teknoloji kötüye kullanımını engelleme yolları ve faydalı kullanım için gerekli bilgiler ve beceriler ele alınacaktır.
DK.
Çocuk Atölyeleri
Velilerimiz, “Navigasyon Çağı ve Çocuk” atölyelerimizde eğitim yolculuğunun derinliklerine dalarken, miniklerimiz de kendi özel atölyelerinde eğlenerek öğrenmenin tadını çıkaracaklar. Çocuk Yogası Atölyesi Ritmik Jimnastik ve Dans Atölyesi Lego ile Masal Atölyesi Seramik Atölyesi Ahşap Atölyesi Kamp Pozitif Atölyeleri

Sponsorlar

Katılımcılar Hakkında

Bahar Eriş

Bahar Eriş

Eğitimci, Yazar

Gizem Alav Şapçı

Gizem Alav Şapçı

CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim (NVC) Eğitmeni

Ufuk Timuçin

Dr. Ufuk Timuçin

Akademisyen / UTA Ufuk Timuçin Akademi Kurucusu

Uğur Batı-1

Uğur Batı

Fikir Yazarı / Akademisyen / Danışman / Üreten Konuşmacı

Belma Tuğrul

Prof. Dr. Belma Tuğrul

Akademisyen

Ziya Selçuk

Ziya Selçuk Prof. Dr.

Önce Öğretmen Vakfı Başkanı

Ali Koç

Ali Koç

Yazar

Saniye Bencik Kangal

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal

Yazar / Akademisyen Anne

Etkinliklerden Kareler

Navigasyon Çağı nedir?

Navigasyon Çağı; adını tarihin en büyük keşiflerinin yapıldığı ve sınırların genişletildiği, 15. ve 17. yüzyıllar arasındaki Navigasyon Çağı'ndan almaktadır. Gerçekleştirdi, eğitimciler, eğitim yöneticileri ve ebeveynler için yeni ufuklar açmayı, keşfedilmemiş yöntemler ve yaklaşımlarla eğitim alanında yenilikler yapmayı simgelemektedir.